Ads

Find a teacher

Yazmak neden tuşlamaktan daha iyidir?


Elle yazmanin önemini, öğretmenim çince karakter yazma ödevi verdiği zaman anladım. Genelde, çince karakterleri yazmak yerine dijital ortamda tuşlara basarak yazardım. Sonra anladım ki her ne kadar dijital ortamda çince karakterleri tuşlayabilsem de, gerçek hayatta yazamıyordum.

Çince karakterler size sesin nasıl çıkması gerektiği konusunda hiç bir ipucu vermez. Bilgisayarda yazarken, once doğru tonu koyarsınız, sonra da doğru karakteri listeden seçip sonraki kelimeye geçersiniz. Bununla birliklte, çince karakterleri elle yazarken, ton ve ses olmadan yazarsınız.

Teknolojinin geliştiği bu günlerde, daha çok insan teknolojik aletlere bağımlı yaşıyor, örneğin günlük hayatta kullandığımız bilgisayar ve akıllı telefonlar. Bu sebeple tuşlama yeteneğiniz önemli. Zıt olarak, elle yazma beceriniz teknolojiyi kullanamadığınız durumlarda önem kazanıyor. Örneğin, yol sormak için yazılan ufak bir not, Çince yazılı sınava girebilmek, kisacası teknolojiyi kullanma fırsatı bulamadığınız her hangi bir durum. Duruma bağlı olarak tuşlama ve elle yazma önem kazanıyor.

Original article Writing is Better than Typing?


Deniz Y. Working in Hsinchu City / Taiwan for more than 4 years as an Electronics Engineer.

Deniz Y. 4 seneyi askin suredir Hsinchu / Tayvan'da Elektronik Muhendisi olarak calismakta.

Photo credit
The Chinese Staff Room

Random posts

Videos

Ads

Contact Form

Name

Email *

Message *